Vanløse var, som de fleste af Københavns andre bydele, stadig et landligt område i slutningen af 1800-tallet. De første store ændringer kom med udstykningen af landsbygårdene i 1880’erne, hvilket gav plads til opførsel af nye boliger. De smukke, gamle villaer præger stadig bydelen.

Frederikssundbanen kom til Vanløse i 1898, og omkring Vanløse Station – byens nye centrum – blev der bygget etageejendomme. Efterhånden som byudviklingen kom i gang, voksede antallet af fabrikker og arbejderboliger, og på den måde fik Vanløse en særpræget blanding af små industrivirksomheder, etageejendomme og en mangfoldighed af forskellige hustyper i visse kvarterer.

I begyndelsen af 1900-tallet borede Carlsberg efter vand i Grøndalsengen. Boringerne, som var de hidtil dybeste, man havde foretaget, nåede helt ned til en dybde på 861 m.

Vanløses mest berømte bysbarn er maleren Henry Heerup (1907-1993). Han boede i perioden 1934-46 på Rødtjørnevej, men havde sit atelier i Rødovre. Heerup fandt mange motiver i Vanløse – et af hans billeder fra 1934 bærer titlen Vanløse-madonna og forestiller kunstnerens hustru, Mille, med deres nyfødte søn, Ole. På Heerup Museum på Rødovregaard i Rødovre kan du se mange af denne helt specielle kunstners store produktioner. Se mere på www.heerup.dk

 

Områdekort

Med kortet nedenfor kan området ses i fugleperspektiv. Brug musen eller navigationspilene (øverst til venstre) til at panorere til venstre, højre, op og ned for at se områder uden for skærmen. Brug skyderen til at zoome ind og ud, eller brug tasterne + og -.

Klik på "Kort" i øverste højre hjørne af kortet for at se vejkort-visning i stedet for satellitfotos.

Street View

Med Street View nedenfor kan du "gå en tur" i området og se, hvordan omgivelserne er - hvor langt der er til nærmeste café, supermarked, busstop m.m. Med kortet kan venner og familier, som måske bor langt væk, se hvor vi bor og vores omgivelser.
 
Har du lyst, kan du selv præge street view ved at lægge egne favoritfotos ind via Google - så vil dine fotos kunne vælges som alternativer, når andre klikker sig rundt her.

Vi har også vores egen festival - Stairways 

Vanløses egen rockfestival, som præsenterer et mix af spændende upcoming navne, lokale og etablerede bands på Vanløse Torv. 

 

Navnet til den nye festival, har arrangørerne hentet fra sangen Van Morrisons sang 'Vanløse Stairway' fra 1984. Mellem 1980 og 1983 boede rockmusikeren Van Morrison i Vanløse sammen med sin danske kæreste Ulla Munch. Albummet Beautiful Vision fra 1982 indeholder bl.a. sangen Vanlose Stairway, der handler om at sidde på trapperne op til Vanløse Station. 

Vi bor dejligt tæt på grønne områder som Damhusengen, Degnemosen og Utterslev Mose. Der er også mange skønne legepladser i Vanløse

Legepladsen på Damhusengen

Legepladsen på Fuglsang Alle

Legepladsen på Jyllingevej

Legepladsen i Krogebjergparken 

Legepladsen på Nørager Plads

Naturlegepladsen i Rødkildeparken

Legepladsen på Skibelundvej